Basisrecept Kruimeldeeg (Crumble)

Basisrecept Kruimeldeeg (Crumble)

Nog een basisrecept! Dit keer is het een recept voor het zoete, kruimelige deeg dat je kunt gebruiken bovenop fruitige ovenschalen en vlaaien. Soms leg ik het ook op cakes!

Ingrediënten

  • 150 gr Boter
  • 250 gr Bloem
  • 125 gr Suiker
  • snufje zout

Snijd de koude boter in blokjes en voeg de bloem, suiker en zout toe. Meng met je handen en wrijf de ingrediënten samen om kruimels te maken. Strooi de kruimels gelijkmatig over je taart, crumble of een ander zoet gerecht.

Verwarm de oven voor op 180°C

Bak 20-30 minuten, totdat de kruimels mooi en goudbruin zijn.

Happy Baking!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.