Brownies

Brownies

Veel mensen hebben ze geprobeerd en me gevraagd om het recept. Het heeft even geduurd voor ik het opgeschreven had, aangezien ik dit vooral op gevoel doe.. De meesten van jullie zullen alleen een recept gebruiken om iets nieuws te proberen en doen de rest op gevoel.

Het fijne van deze brownies is dat je ze zacht en kleverig kunt maken , of meer zoals een cake. Als je ze liever kleverig hebt kun je de gewone suiker vervangen voor basterdsuiker.

Laten we beginnen!

Ingrediënten

  • 230gr Tony Chocolonely Puur
  • 150gr boter
  • 125gr suikerr
  • 125gr lichte basterdsuiker
  • 150gr bloem met 1tl bakpoeder
  • 1 vanille stokje
  • 1/2 tl zout
  • 4 eieren

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vorm in en bedek hem met een laag bakpapier. Bouw een opstelling voor au-bain-marie, door een grote pan voor de helft te vullen met water en er dan een hitte bestendige kom op te zetten. Zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Ik gebruik de kom van mijn kitchenaid, zodat ik hem er weer onder kan zetten na het smelten.

Smelt de chocolade en de boter in de kom en roer tot een gladde saus. Mix nu de suiker en het zout erdoor tot de chocolade iets is afgekoeld. Open het vanillestokje en voeg het merg toe aan de chocolade. Gebruik het stokje om je eigen vanillesuiker te maken!

Voeg nu 1/4e van de bloem toe aan het mengsel, dan een ei. Wissel dit af tot alles gemengd is. Nu kun je ervoor kiezen om een handvol noten toe te voegen.

Giet het mengsel in de vorm en bak 30-35 minuten. Test met een prikker of het gaar is. Er moeten vochtige kruimels aan blijven plakken, dan is het goed. Als je brownie iets te droog is is dat geen probleem, het smaakt nogsteeds heerlijk! Laat het 5 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Laat ze daarna volledig afkoelen op een rek en snijd in stukken. Ze zijn het lekkerst als ze een nacht in de koelkast hebben gelegen om op te stijven en dan even 30sec in de magnetron om ze op te warmen..

Serveer met vanille ijs of frambozensaus, of karamel.. Als ze het zo lang redden, bij mij verdwijnen ze meestal op mysterieuze wijze van het aanrecht..

Happy Baking!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.