CopyCat Recept: Bagels&Beans Dadeltaart

CopyCat Recept: Bagels&Beans Dadeltaart

 

Zoet, plakkerig en toch knapperig, dadeltaart! Dit recept moet een tijdje in de koelkast staan, maar geloof me, het is het wachten waard. Een grote kop matcha latte en een stuk taart? Dat ga ik DADELijk doen!

Bagels&Beans is een koffie franchise in Nederland die focust op trade, biologisch en duurzaamheid. Meer informatie vind je op de website http://www.bagelsbeans.nl/nl.

Technisch gezien is dit recept geen copycat recept, omdat het recept gewoon op hun website te vinden is. Ik heb niets aangepast, ik heb alleen wat uitgebreider verteld hoe je het maakt en wat smakelijke foto’s toegevoegd. Zullen we beginnen?

Ingrediënten

  • 500 gr rijpe, zongedroogde dadels
  • 250 gr boter
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 30 gr gehakte walnoten
  • 200 gr (volkoren) mariakoekjes
  • 1 ei
  • 60 ml karamel siroop
  • geraspte kokos als garnering

Verwijder de pitten uit de dadels, snijd ze in reepjes en zet ze aan de kant. Breek de koekjes in stukken van ongeveer 1 cm, voeg de walnoten toe en zet ook dit aan de kant. Smelt de boter in een grote steelpan en voeg de suiker al roerende toe, tot het volledig is opgelost. Klop het ei en voeg het toe aan het suikermengsel. Voeg de siroop toe en laat het nog een minuutje koken, voeg dan de dadels toe, roer het goed door elkaar en laat het nogmaals een minuutje koken.

Roer de koekjes en walnoten erdoor, laat het weer een minuutje koken en haal het van het vuur. Vet een lage, brede taartvorm in en giet het dadelmengsel erin. Verdeel het mengsel over de vorm en druk het zachtjes aan met de bolle kant van een lepel. Laat het twee uur in de koelkast opstijven. Garneer met kokos.

Serveer in smalle stukken, want deze taart is nogal machtig! Geniet van deze taart met een kop koffie, thee of andere warme drank om heerlijk tot rust te komen. Neem de tijd om jezelf te verwennen met deze taart.

Happy Cooking!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.