Papa’s wafel recept

Papa’s wafel recept

Als klein meisje was ik al zeer geïnteresseerd in alles wat er in de keuken gebeurde. Dit begon als peuter, omdat ik me uren kon amuseren in de keukenkastjes door te spelen met de inhoud. Mijn ouders waren hier minder blij mee, vooral omdat ik de deurtjes ook wel eens achter me dicht trok of de volledige inhoud buiten de kastjes neerzette. Dit resulteerde erin dat er van die grote postbode elastieken om de knoppen werden gedaan, waardoor ik de kastjes niet meer open kreeg.

Later toen ik oud genoeg was om te helpen in de keuken deed ik dit dan ook graag. Mijn moeder leerde mij koken en vanaf mijn 12e deed ik dit dan ook regelmatig als mijn moeder laat moest werken. Maar het liefst stond ik met mijn vader in de keuken, omdat hij graag bakte. Poefelen voor Carnaval en wafels waren waren favoriet. Koekjes bakken met mijn tante, een neef is professioneel kok, nichten die ook graag bakken en eentje die zelfs een eigen bakbedrijfje heeft. Koken zit echt in mijn familie!

In de kaft van mijn vader’s oude Dr. Oetker boekje staan veel verschillende recepten geschreven, zoals dit recept dat hij waarschijnlijk van een tante van mij heeft gekregen. Maar ook bij de recepten die hij heeft geprobeerd staan aantekeningen en aanpassingen. Speciaal voor vaderdag deel ik dit recept met jullie. Om het helemaal af te maken zijn het geen gewone wafels, maar Deathstar wafels! Omdat ik niet alleen mijn liefde voor bakken van mijn vader kreeg, maar ook mijn liefde voor Sci-Fi.

Ingredients

  • 500gr bloem
  • 250gr witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 250gr boter
  • 1tl bakpoeder
  • 300ml melk

Klop de boter met de suiker romig en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg het bakpoeder toe aan de bloem en meng, en doe dan om en om de bloem en de melk bij het beslag. Klop alles nog eens goed door tot een romig geheel, het beslag moet langzaam van de lepel lopen.

Verwarm en vet je wafelijzer in volgens de instructies van het apparaat. Neem een aantal lepels beslag, zodat de bodem van je wafelijzer helemaal bedekt is. Sluit het wafelijzer en wacht tot het indicatorlampje brandt. Controleer de wafels en haal ze eruit als ze de gewenste kleur hebben.

Serveer ze zoals de Amerikanen, met ahornsiroop en een klontje boter, of gewoon met poedersuiker.

Mijn favoriet? Wafels met warme kersen en vanille ijs..

Happy Baking!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.