Munchday: Eetbaar Koekjesdeeg zonder Eieren

Munchday: Eetbaar Koekjesdeeg zonder Eieren

Als je ooit koekjes hebt (geprobeerd) te bakken, weet je hoe verleidelijk het is om het rauwe koekjesdeeg te eten omdat het simpelweg zo lekker is. Normaal gezien zou dit niet zo’n goed idee zijn, omdat er mogelijk salmonella in de eieren zit. Nu hoef je daar niet langer bang voor te zijn! Ik deel namelijk een recept met jullie voor koekjesdeeg zonder eieren. Dit is niet bedoelt om koekjes van te bakken, maar echt direct uit de kom te eten of te gebruiken in bijvoorbeeld ijs. Om het helemaal veilig te maken voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen, is het aan te raden om de bloem eerst te bakken.

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 60 gr lichte basterd suiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 150 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr chocolate chips
  • 1 el melk

Spreid de bloem uit op een bakplaat en bak de rauwe bloem 5 minuten op 200°C, zodat eventuele ziektekiemen gedood worden.

Klop de boter met de suikers romig, voeg dan het vanille extract toe en mix het goed door.

Voeg de bloem en het zout toe en maak een smeuïg maar iets droog deeg. Als je het in je ijs wil verwerken, zorg er dan voor dat het stevig genoeg is om er balletjes van te rollen of stukjes te snijden. Als het te droog is kun je een eetlepel melk toevoegen, tot het de juiste dikte heeft.

Dit zou je behoefte aan zoetigheid moeten stillen! Nu kun je met een gerust hart de hele kom leegeten 😉

Happy Munchday!



1 gedachte over “Munchday: Eetbaar Koekjesdeeg zonder Eieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.