Uienringen

Uienringen

Dit recept was een verzoekje van een vriend van mij! Een simpele snack die wat voorbereiding nodig heeft, maar dit kun je makkelijk in de ochtend maken en er dan ’s avonds van genieten.

Ingrediënten

  • 1 grote witte ui
  • 500 ml melk
  • 2 ei dooiers
  • 150 gr bloem
  • 1 el zout
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 1 el olie
  • 200 ml koud bier
  • frituurolie

Klop de dooiers met de olie en voeg dan bloem, zout en paprikapoeder toe. Voeg langzaam het koude bier toe en klop tot er een glad maar dik beslag ontstaat. Bedek het beslag met plastic folie en laat het minimaal 3 uur op kamertemperatuur staan.

Een uur voordat je ze gaat frituren moet je de uienringen voorbereiden. Pel de ui en snijd deze in plakken van 0.5 tot 1 cm dikte. Druk de ringen los en gebruik ringen die te klein zijn in je volgende maaltijd, of snijd ze fijn voor bij de friet speciaal met curry en mayo. Leg de uienringen in de melk, bedek met plastic folie en laat het ongeveer een uur staan.

Als het tijd is om te frituren verhit je de olie tot 180°C. Giet de uitenringen af en dep ze droog met keukenpapier. Haal de uienringen een voor een door het beslag en frituur ze goudbruin. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.

Serveer met je favoriete dipsausjes en geniet ervan met een koud biertje.  Of twee, dat maakt ons niets uit. Perfect voor een avondje voetbal.

Happy Fry-Day!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.