Aardbei-Rabarber Crumble

Aardbei-Rabarber Crumble

Vorige week kreeg ik een heerlijke bos verse rabarber mee naar huis uit de tuin van mijn schoonmoeder. Het is rabarber seizoen! Ik hou van de combo aarbei-limoen, maar ook van de combo aardbei-rabarber. Dus waarom zou ik ze niet allemaal combineren? Het is immers 

Paashaas brood

Paashaas brood

Op Paaszondag vieren de Christenen de herrijzenis van Jezus, na zijn kruisiging. Het is het einde van de Goede Week, het einde van de vastentijd en de laatste dag van In deze week worden Witte Donderdag en Goede Vrijdag gevierd. In deze dagen tot en met 

Copycat Recipe: Subway Cookies Double Chocolate Chip!

Copycat Recipe: Subway Cookies Double Chocolate Chip!

Mijn man houdt van chocolade,  hoe donkerder hoe beter. Dus op zijn verzoek: Subway’s double chocolate cookies! Smaakvol, zacht en vol met chocolade. Of je nou koekjes nodig hebt voor bij de koffie, een zelfgemaakt verjaardagscadeau wil geven of je familie onder de indruk wil 

Appelmoes

Appelmoes

Appelmoes werd vroeger gemaakt voor de winter, omdat het goed te bewaren is. Het werd al gemaakt in de middeleeuwen, toen er nog niet zo veel mogelijkheden waren om voedsel te bewaren.  Appels werden gekookt met suiker of honing, fijngeroerd en in potten bewaard. Het 

Bosbessenvlaai

Bosbessenvlaai

Fijne π-dag iedereen! Ik kan niet geloven dat het al zo lang geleden is dat ik voor het laatst een vlaairecept online zette! Zeker omdat vlaaien mijn favoriete baksel zijn. Deze vlaai is een combo van een Amerikaanse klassieker, de bosbessentaart, en een Limburgse vlaai. Hij is 

CopyCat Recept: Bagels&Beans Cheesecake

CopyCat Recept: Bagels&Beans Cheesecake

Donderdag was het mijn 25e verjaardag en mijn cadeautje aan jullie is een nieuwe categorie: CopyCat Recepten! Copy Caturday zal iedere 2e zaterdag van de maand plaatsvinden en het eerste recept dat ik met jullie deel is mijn meest favoriete cheesecake ter wereld: Bagels&Beans cheesecake 

Bastognekoeken (Kandijkoeken)

Bastognekoeken (Kandijkoeken)

  Bastognekoeken werden zo’n 60 jaar geleden bedacht door Paul Parein en hij wilde een passende naam vinden. Bastogne, in Nederland bekent als Bastenaken, is een plaats in België gelegen in de Ardennen. De structuur van de koek doet denken aan de ruwe heuvels en dalen in de Ardennen. 

Pam’s Amandelbroodjes

Pam’s Amandelbroodjes

Ik zou niet de ‘fully-stuffed geek’ zijn als ik niet soms mijn nerdy kant liet zien, toch? Mijn vriend en ik hebben last van afkickverschijnselen van de TV serie Archer terwijl we aan onze Archer cosplays werken, dus ik besloot om Pam’s favouriete snack te 

Sint Pannekoek

Sint Pannekoek

Vrolijke Sint Pannekoek! Sint Pannekoek? Inderdaad! Sint Pannekoek is een Nederlandse pseudo feestdag op 29 november. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1986 in een stripboek van “Jan, Jans en de kinderen”. Opa en de kinderen hadden geen zin om groenten te eten, dus verzon 

Schwarzwalder Kirsch Taart (Portal cake)

Schwarzwalder Kirsch Taart (Portal cake)

Steeds meer ben ik bezig ben met het combineren van lekkere recepten met nerdy dingen, daarom deel ik vandaag dit recept voor Schwarzwalder-Kirsh Torte uit de Portal spellen. Schwarzwalder Kirsch is een chocolade slagroomtaart met kersenvulling. In Portal moet je een aantal taken uitvoeren in