Rijstevlaai

Rijstevlaai

De laatste keer vertelde ik jullie over de prachtige regio waar ik woon en zijn vlaaien, nee niet de koeien! Limburgse vlaaien! Ik vertelde jullie ook dat er veel varianten van zijn en vandaag geef ik jullie het recept voor rijstevlaai!

Ingrediënten

  • Deeg (Halveer het recept omdat je geen toeslag/deksel nodig hebt)
  • 100gr risotto of paprijst
  • 1 vanille stokje
  • 1 liter volle melk
  • 130gr suiker
  • 10gr custardpoeder of bloem
  • 2½ eieren

 

Snijd het vanille stokje doormidden en haal het merg eruit, voeg dit beide toe aan de melk. Breng de melk zachtjes aan de kook en haal dan het stokje eruit. Voeg de rijst en 100gr suiker toe aan de hete melk, zet het vuur laag en volg de instructies op de verpakking. Ik gebruikte Lassie Dessertrijst, dus het hoefde nog maar 12 minuten te pruttelen.

De rijst is klaar als het lijkt op dikke rijstepap. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.

Vet de vorm in en bekleed met het deeg. Laat het nog 10 minuten rijzen in de vorm.

Nu moeten we het nog dikker maken! Split de eieren en klop de eiwitten met 30 gr suiker tot zachte pieken en spatel door de rijst.

Bak 25-30 minuten op 180°C voor een grote vlaai en 10-15 minuten voor kleine vlaaitjes.

Hier is hij dan! De prachtige Limburgse rijstevlaai! Een rijstevlaai wordt geserveerd met een dikke laag stevige slagroom en chocoladekrullen. 

Happy Baking!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.