Poffertjes

Poffertjes

Toen ik de nieuwe reclame van een Nederlandse winkelketen met Sarah Jessica Parker zag, wist ik wat mijn volgende recept moest zijn: poffertjes! Poffertjes zijn een zoet deeggerecht dat vooral wordt gegeten in Nederland. Het zijn een soort kleine pannenkoekjes, maar dikker doordat ze rijzen. 

Boterkoek

Boterkoek

Als je een klassiek Nederlands gebak op tafel wil zetten dan maak je boterkoek. Boterkoek is een oud Joods-Nederlands gebak dat geserveerd werd tijdens de sjabbat. Een boterkoek mag alleen boterkoek heten als je echte roomboter gebruikt! In de jaren dertig werd dit gebak ook populair 

Kersen Kruimelcake

Kersen Kruimelcake

Zondag is het moederdag! Ter ere van mijn moeder deel ik haar favoriete bakrecept: Kersen Kruimelcake. Het is van origine een Duits recept en het eerste recept dat ik leerde bakken. De bodem is van cakedeeg, daar bovenop een laag kersen afgedekt met een laag kruimels. 

Stroopwafel

Stroopwafel

  Het recept waar jullie allemaal op gewacht hebben: Stroopwafels! Voor degenen die stroopwafels niet kennen, het zijn 2 wafeltjes die op elkaar kleven met karamel. Ze worden verkocht op markten en kermissen maar ook in de supermarkt. Natuurlijk niet zo lekker als de zelfgemaakte 

Kroketten en Bitterballen

Kroketten en Bitterballen

Nederlanders houden van “hun” snacks zoals bitterballen, kroketten en frikandellen. Wij maken zelfs gebruik van speciale automaten, liefkozend ook wel “FEBO” of “De Muur” genoemd. Vroeger heten deze automaten echter Automatiek, maar ze zijn nu vernoemd naar de eerste en grootste producent, FEBO. De FEBO-muur Klaar 

Tompouce

Tompouce

Een tompouce of tompoes is een iconisch Nederlands gebakje gevuld met zoete gele room en bedekt in een laag roze glazuur. De bedenker van de tompouce werd geïnspireerd door een circus dwerg wiens podium naam Tom Pouce was. Tom Pouce kreeg zijn naam van een 

Kokosmakronen

Kokosmakronen

Deze simpele bloem-loze gebakjes zijn een echte Nederlandse delicatesse, hoewel ze niet Nederlandse origine zijn. Kokosmakronen zijn snel en simpel te maken, perfect voor onverwacht bezoek! Ingrediënten Maakt ong. 10 kokosmakronen 4 eiwitten 250gr geraspte kokos 250gr suiker 50gr pure chocolade (optioneel) Verwarm de oven 

Roze koeken

Roze koeken

Deze lieve roze geglazuurde koeken zijn ruim op tijd voor Valentijnsdag Een roze koek is een typisch Nederlands gebakje. Het bestaat uit een plat rond cakeje met roze glazuur en soms met een jamvulling. Soms worden ze ook in andere varianten verkocht, zoals oranje voor het 

Appelflappen

Appelflappen

Appelflappen worden gemaakt met bladerdeeg. Het is een soort tasje gemaakt van deeg gevuld met appelstukjes, rozijnen en kaneel. In het noorden van Nederland worden deze soms verward met appelbeignets. Vandaag geef ik jullie het recept voor appelflappen! Heerlijk, snel en gemakkelijk te maken, een 

Heerlijke en Snelle Peer Crumble

Heerlijke en Snelle Peer Crumble

Vandaag geef ik jullie een recept dat snel en makkelijk te maken is als je een warme snack wilt. Het is een crumble met peer en honing en een krokant laagje. Ik gebruikte amandelen voor de crunch maar je kunt ook pecannoten of hazelnoten gebruiken.